Kartofu belə bişirdikdə, təzyiqi qaldırır - 4 üsul

2022-08-29 21:11:00

Kartofu belə bişirdikdə, təzyiqi qaldırır - 4 üsul

Hamının sevimlisi kartof beyinə, ürəyə təsir edir. O, hətta təzyiqi qaldıra da bilər.

Kartofun 4 üslubda bişirilib yeyilməsi daha çox risklidir.

Alimlər müxtəlif tədqiqatlarda suda bişmə, püre, qızartma kartofun hipertoniyaya təsirini araşdırıb.

Müəyyən olunub ki, həftədə 2 porsdan çox kartof yemək kişi və qadınlarda təzyiq riskini artırır.

Daha çox kartof yeyənlərdə təzyiq xəstəliyi olur.

Kartof püresi və fri təzyiqə ən çox təsir edən üsuldur.

Həkimlər tövsiyə edir ki, kartofu suda qabıqlı bişirib, bütov halda, yanında nişastalı olmayan hansısa tərəvəzlə növbələyib yeməyi tövsiyə edir. \\Medicina


Ada Studiya

Ailə, uşaq, fərdi, hamilə, cütlük və ad günü çəkilişləri.
Əlaqə: 0557949055
İnstagram: _ada_studio
Tiktok: adastudiya


Load Time (S) : 0.061873